Eerste natuurspeelplaats van Mechelen geopend

Foto: Patrick Hattori

Eerste natuurspeelplaats van Mechelen geopend

Print
Mechelen - Het eerste natuurspeelplein van Mechelen is een feit. De werken aan het nieuwe speelpleintje op de hoek van de Leliestraat en de Geerdegemvaart, voorheen een ongebruikt en afgesloten grasveld, zijn afgelopen. Woensdag opende schepen van jeugd Greet Geypen (Open Vld) het plein samen met de kinderen uit de buurt.

De laatste jaren verschijnen er wel meer speelpleintjes in het Mechelse straatbeeld, maar deze speelruimte werd louter ingericht met natuurlijke elementen zoals oude boomstammen. Het speelplein wordt eind dit jaar of begin volgend jaar verder afgewerkt. Dan wordt het nog uitgebreid met een wilgendorp, dat samen met de buurtkinderen vorm zal krijgen, en wordt er een fruithaag aangeplant. De kostprijs van het project bedraagt zo’n 18.000 euro.

“We zijn actief op zoek naar meer speelruimte, zodat kinderen in de nabijheid van hun woning de mogelijkheid hebben om buiten te spelen. We willen in ons aanbod ook nog eens voldoende variatie brengen. Vorig jaar realiseerden we  een verkeerspleintje zodat de kinderen op een spelende manier veilig konden leren fietsen. Dit jaar kozen wij dus voor een natuurspeelplaats”, aldus Greet Geypen.

 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio