DAF Trucks houdt 100 miljoen klaar voor de Kempen

Foto: Photo News

DAF Trucks houdt 100 miljoen klaar voor de Kempen

Print
Westerlo -

Een handtekening in de VS. Daarop is het wachten voor DAF Trucks om een investering van 100 miljoen euro te kunnen aankondigen in de fabriek in Oevel. Daarmee zou het bedrijf een nieuwe lakstraat voor vrachtwagencabines willen bouwen. “Afspraak voor het einde van dit jaar”, zo luidt het in het moederbedrijf in Eindhoven.

De op til zijn de investering –DAF Trucks moet het fiat van holdingmaatschappij Paccar Inc. In de VS nog krijgen- zou een fikse opsteker betekenen voor de Kempen als productieregio. Het geld, waarmee DAF-topman Harry Schippers en site-directeur Marc Beets in Oevel (Westerlo) een gloednieuwe lakstraat willen bouwen, zou DAF Trucks nog meer in de Westerlo verankeren en de garantie bieden dat de maakindustrie in de Kempen toekomst heeft.

Veel extra banen zal de enorme investering niet direct opleveren. “Omdat de gespecialiseerde arbeiders mee opschuiven naar de nieuwe lakstraat”, redeneren ze in Eindhoven.

“Maar het betekent wel dat de fabriek goed draait, dat de verkoop naar wens is en dat het marktaandeel van DAF Trucks nv stijgt”, zeggen de vakbonden tevreden.

Lees meer in Gazet van de Kempen.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio