© GvA

Leestenaar zingt lied over Sint-Romboutstoren (Beluister het hier)

Leestenaar Erwin Vloebergh (50), die tegenwoordig in Leuven woont, heeft een lied gecomponeerd over de liefde voor de Sint-Romboutstoren in Mechelen. Zondag zal hij dat samen met zijn band Soul4You brengen nadat burgemeester Bart Somers het resultaat van de volksraadpleging over de wijzerplaten heeft bekendgemaakt.

Erik Van Eycken

“We hebben samen met het stadsbestuur wat liggen sleutelen aan de tekst. Begin deze week waren alle partijen het eens over de tekst die natuurlijk zeer neutraal moet blijven. We weten immers niet welke kant het referendum uitgaat, pro of contra.”

Of het nu een ja of een neen wordt zondag, Vloebergh vindt het belangrijk dat er openlijk wordt gepraat over het Mechelse erfgoed. “Dat vind ik de belangrijkste boodschap van heel het referendum.”

De muzikant componeerde het nummer zes maanden geleden al op gitaar en nam het op via zijn computer. “Toen leek het nergens op”, lacht hij. “Maar intussen hebben mijn bandleden er een mooi arrangement rond gemaakt. Het nummer staat er.”

Stiekem hoopt hij dat Günther Neefs samen met hem het nummer brengt op de Grote Markt. “Dat zou natuurlijk fantastisch zijn.”

Beluister het lied hier:

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio