© Nicole Verstrepen

Kapels echtpaar leert oorlogswezen in Sri Lanka metsen

Fons Schrijvers en zijn vrouw Anita Verschooren vertrekken in december opnieuw voor enkele weken naar Sri Lanka. Ze combineren daarbij het aangename met het nuttige en willen een opleidingsproject opstarten voor een weeshuis in Negombo, waarbij de oorlogswezen worden opgeleid tot metsers. Het echtpaar zoekt daarvoor nog financiële ondersteuning.

Het tropische eiland Sri Lanka heeft voor Fons en Anita geen geheimen meer. Ze gingen er reeds een achttal keer op vakantie. Kort na de verwoestende tsunami van december 2004 koppelden ze hun verblijf aan het goede doel en zamelden ze geld in om ter plaatse voor de getroffen bevolking vissersboten en bijhorend materiaal aan te kopen.

“We hebben ter plaatse ondertussen vele vrienden gemaakt. Het is dan moeilijk om gewoon vakantie te vieren, wanneer je ziet dat er nog zoveel nood is. Minder gekend dan de tsunami is het feit dat in het noorden van Sri Lanka lang een oorlog gewoed heeft waarbij veel kinderen hun ouders verloren. Gehandicapte kinderen en wezen krijgen er vandaag vaak nog altijd geen enkele vorm van onderwijs”, vertelt Fons Schrijvers.

Concreet willen Fons en Anita voor het plaatselijk Technical College een opleiding metsen op het getouw zetten. Hoe ze dat willen aanpakken, leest u in de Gazet van Antwerpen, Editie Noord.Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio