Vijf lijnbussen in één maand in brand

Foto: BELGA

Vijf lijnbussen in één maand in brand

Print

Al voor de vijfde keer in amper één maand tijd is dinsdag een bus van De Lijn in brand gevlogen. De vakbond is niet verrast, zo bericht Het Laatste Nieuws woensdag.

In Anderlecht moesten 25 passagiers dinsdag van de bus stappen nadat de chauffeur rookpluimen uit het voertuig had zien opstijgen. De brand, die snel onder controle was, zou mogelijk ontstaan zijn aan batterijen aan de zijkant van de bus. Volgens De Lijn zal een onafhankelijk expert het voertuig onderzoeken en een rapport opstellen. De Lijn moest in september al meerdere keren een beroep doen op zo’n deskundige en telkens voor een brand op een bus: in Sint-Niklaas, in Temse, op het traject van Berendrecht naar Antwerpen, en vorige week nog in Tienen.

Vakbondsman Geert Witterzeel (ACV) is niet verbaasd: 'Om bussen te laten rijden, zijn er naast goede chauffeurs ook genoeg mecaniciens nodig. (...) Dat is een oud zeer dat we al langer aanklagen met de vakbond. De Lijn investeert gewoon onvoldoende in goed personeel.' De Lijn zelf spreekt van een toevallige samenloop van omstandigheden.

.

Nu in het nieuws