© BELGA

Goed nieuws voor DAF Westerlo

De twee grote orders die DAF Trucks recent heeft binnengehaald, betekenen een opsteker voor de productievestiging van DAF in Westerlo. Dar zegt ACV-Metea-secretaris Mario Lenaerts. Bovendien wijzen alle signalen erop dat de Belgische DAF-vestiging een mega-investering van tientallen miljoenen euro’s binnenhaalt.

DAF Trucks maakte dinsdag bekend dat het Russische transportbedrijf Monopoly 700 trucks bestelt bij de Nederlandse truckfabrikant. Vorige week raakte bekend dat het Hongaarse Waberer’s International 1.000 nieuwe vrachtwagens koopt bij DAF.

De nieuwe bestellingen zijn een “enorme meevaller” voor de orderportefeuille, aldus de ACV-secretaris. “Het betekent niet meteen veel extra banen voor Westerlo, maar wel extra werkzekerheid voor de zowat 2.000 werknemers”, verduidelijkt de vakbondsman.

Bovendien is de kans erg groot dat de DAF-vestiging in Westerlo, waar cabines en assen worden gemaakt, binnenkort nog meer goed nieuws kan melden. Alle signalen wijzen er immers op dat het bedrijf een nieuwe cabinelakstraat gaat bouwen in Westerlo, bevestigt de vakbondsman. Het zou gaan om een investering van enkele tientallen miljoenen tot zelfs honderd miljoen euro.

Nu in het nieuws