Hoezo, in de herfst kan je geen cocktails drinken?

Foto: Shutterstock

Food

Hoezo, in de herfst kan je geen cocktails drinken?

Print
Oktober is begonnen en het weer zit nog steeds mee, ideaal om 's avonds op het terras nog te genieten van een drankje. Wij delen vier makkelijke recepten voor cocktails die in dit seizoen het best tot hun recht komen.

Cloister Cocktail
Recept: Njam

Deze kanjer leerden we kennen in de Playboy Bartenders Guide uit 1971. Het drankje wordt beschreven als de perfecte cocktail tijdens een mooie zonsondergang in de herfst.

Nodig
- 1 scoop gepileerd ijs
- 6 cl Filliers Dry Gin 28
- 1,5 cl Chartreuse jaune
- 1,5 cl roze pompelmoessap
- 1 cl citroensap
- 1 cl vloeibare suiker
- 10 ijsblokjes

Bereidingswijze
1. Koel een glas met gepileerd ijs
2. Vul een mixglas met ijsblokjes en doe alle ingrediënten erin
3. Sluit de shaker en shake krachtig
4. Strain de cocktail in het gekoelde glas

Hot Toddy
Recept: bonappetit.com
Deze cocktail werd voor het eerst gemaakt rond 1750 en zou een wondermiddel zijn tegen die aanslepende verkoudheid.

Nodig
- 6 cl whiskey (single malt)
- 9 cl heet water
- Een theelepel bruine suiker

Bereidingswijze
1. Spoel een glas met heet water
2. Voeg de suiker toe
3. Vul het glas voor de helft met warme water
4. Giet de whiskey erbij en roer alles goed door
5. Serveer in een mok met handvat
6. Werk af naar keuze: een schijfje appelsien of citroen, steranijskruid en kruidnagel zijn goede opties

 

Apple Pie Mojito
Recept: cocktailicious
Nog niet helemaal klaar om de zomer achter je te laten? Dan is deze frisse mojito met enkele typische herfstingrediënten vast je ding.

Nodig
- Vodka met karamelsmaak (1,5 deel. 1 deel = 30 ml)
- Appelsap (1,5 deel)
- Limoensap (halve limoen)
- Munt (5 blaadjes)
- Snufje kaneel

Bereidingswijze
1. Pers 4 limoenpartjes in een hoog glas
2. Voeg hierna 1,5 deel vodka toe en 5 muntblaadjes
3. Vul het glas aan met crushed ice
4. Voeg 1,5 deel troebel appelsap toe
5. Roer met een barlepel
6. Top de cocktail af met een half deel spa appel
7. Garneer met een schijfje appel en een snuifje kaneel

 

De Almhugo
Recept: Almdudler
Een lekker, herfstige cocktail met een frisse toets uit Oostenrijk die je op het gevoel maakt. Wij zijn niet verantwoordelijk voor spontane jodelsessies.

Nodig
- Een flesje Almdudler kruidenlimonade
- Vlierbloesemsiroop
- Spuitwater
- Verse muntblaadjes

Bereidingswijze
1. Giet de helft van een hoog glas vol kruidenlimonade
2. Vul aan met spuitwater
3. Meng er een paar druppels vlierbloesemsiroop doorheen
4. Werk af met muntblaadjes voor een fris accent

NIET TE MISSEN