© Patrick Hattori

© Patrick Hattori

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Eén maakt opnames voor nieuwe reeks in schoonheidssalon

In het schoonheidssalon van Anja Vervloessem, Good2Be op het Sint-Romboutskerkhof in Mechelen, hebben maandag de eerste opnames plaatsgevonden voor Nieuw Texas. De nieuwe komische reeks komt in het voorjaar van 2015 bij één op het scherm.

Sven Van Haezendonck

Het was maandag een hele dag een drukte van jewelste in de zaak van Anja Vervloessem. “Tot middernacht waren er opnames en ook vanavond wordt er nog gedraaid”, zegt. Productiehuis Kanakna is met een twintigtal mensen neergestreken in Good2Be, een sjiek schoonheidssalon voor dames en heren in de schaduw van de kathedraal.

“Iemand die locaties spotte, was in mijn zaak langsgekomen en vroeg of ik ze wilde openstellen voor opnames. Later kwam die persoon langs met de regisseur en die was er meteen verliefd op. Daarna zijn ook de mensen van het geluid en de belichting nog een kijkje komen nemen”, vertelt Anja.

Ook Mechelen in beeld

Drie jaar geleden ging ze met Good2Be van start. “Het is natuurlijk fijn dat je zaak zo in beeld komt en het is mooie reclame. Een personage werkt zogezegd in Good2Be, waarvan de naam in de reeks trouwens behouden blijft. Niet alleen voor de zaak is de aandacht leuk, maar ook voor Mechelen, want ook Sint-Rombouts en het plein met het standbeeld van Rik Wouters worden gefilmd. In dertien afleveringen zullen wij in totaal een zevental keer voorkomen”, zegt Anja.

Nieuw Texas wordt in februari-maart volgend jaar uitgezonden. “Er vinden trouwens niet alleen opnames plaats in Mechelen, maar bijvoorbeeld ook in Leuven en Zottegem”, zegt perscoördinator Lesley Hernalsteen van Eén.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio