© BELGA

Zdenek Stybar pronkt dit jaar nog tweemaal met regenboogtrui in het veld

Wereldkampioen veldrijden Zdenek Stybar rijdt dit jaar nog twee veldritten. Dat maakte zijn team Omega Pharma-Quick.Step maandagavond bekend. De Tsjech komt op 12 oktober aan de start van de openingswedstrijd van de bpost bank trofee, de GP Mario De Clercq in Ronse, en rijdt vier dagen later ook de Ardooise Cyclocross.

jvh

Stybar kwam vorige maand tijdens de Eneco Tour, nota bene in Ardooie, nog erg zwaar ten val en liep ernstige blessures aan het gezicht en de tanden op. ‘Door die val miste ik een deel van het seizoen en daarom heb ik nog veel motivatie om te koersen’, aldus Stybar. ‘Toen ik de kans kreeg om in beide wedstrijden te starten, heb ik die met beide handen gegrepen. Het wordt fantastisch om rond te rijden in mijn regenboogtrui”’

Wat komend veldritseizoen betreft, zegt Stybar dat het nog te vroeg is om een planning op te maken. ‘Net zoals vorig jaar maken we met de ploeg een schema op dat me toelaat om in enkele veldritten aan de start te komen vooraleer het wegseizoen begint’, klinkt het.

Met de aanwezigheid van Stybar is het deelnemersveld in Ronse overigens meer dan volledig, want naast de wereldkampioen bij de elites zal ook de wereldkampioen bij de beloften Wout Van Aert en uitdager Mathieu Van der Poel bij de elites aantreden in Ronse. Dat melden de organisatoren. Ook Sven Nys, Lars Van der Haar, Tom Meeusen, Klaas Vantornout en Kevin Pauwels tekenen present voor de wedstrijd op en rond de Hotondberg.

Meer sportnieuws