Majapafestival in Bonheiden dorp heel weekend gezellig druk

Vrijdag en zaterdag vond in het centrum van Bonheiden de tweede editie van het Majapafestival plaats. Voor het eerst waren er twee podia.

Jan Timmermans

Vrijdagavond konden de aanwezigen de dj's aan het werk zien op het tweede podium in de Villa. "Een heuse grote openluchtfuif. En met een opkomst van bijna duizend bezoekers is dat een echt succes", legt Anton Wijns uit.

Zaterdagmiddag trok Majapa zich traag op gang. "Diegenen die er gisteren al bij waren kijken uit naar vandaag. En uit de reacties op sociale media ziet het er naar uit dat het terrein straks vol loopt", vult Wijns aan.

Onder de eersten om zaterdag de festivalweide te betreden waren Kamiel Boons (19) uit Bonheiden, Nienke Vanderwegen (19) uit Leuven en Lore De Lauw (18) uit Sint-Katelijne-Waver. "We zijn er voor de eerste keer bij", aldus Boons. "We komen voor de house en daarom zullen we meer in de Villa vertoeven dan aan de mainstage al willen we de Customs zeker niet missen." Tanguy De Valkeneer (22) uit Putte en Matteo Graceffa (21) uit Leuven zakten vorig jaar al af naar Majapa maar zijn er nu twee dagen bij. "Een feest, een leuk evenement dat hopelijk elk jaar terugkomt", zegt de Puttenaar. "Ik ben afkomstig van Mechelen en voor mij is dit de perfecte locatie om al mijn vrienden eens terug te ontmoeten", vult de Leuvenaar aan.

Chris De Bruyn

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio