© pn

Actrice geeft strijd tegen kanker op

De 66-jarige Britse actrice Lynda Bellingham, vooral bekend als het gezicht van Oxo-reclames, kreeg in juli 2013 te horen dat ze aan dikkedarmkanker lijdt. Ze heeft al verschillende ingrepen en behandelingen ondergaan en is nu van plan om het leven voor bekeken te houden. Dat schrijft The Daily Mail.

vwh

Bellingham viel uit de lucht toen ze het trieste nieuws vernam, maar haar dokter zei dat ze snel moesten ingrijpen. Vermoedelijk zat ze al achttien maanden met haar kwaadaardige tumor en die had reeds haar lever en longen had aangetast. Voor een operatie was geen tijd meer, waardoor de vrouw meteen een zware chemobehandeling moest ondergaan. Deze had een wisselend succes, maar de dokters besloten dat Bellingham wellicht haar hele leven zou moeten behandeld worden.

In december 2013 werd een grote tumor uit haar lichaam verwijderd, maar chirurg Richard Cohen had geen goed nieuws: de ziekte was haar dikke darm volledig aan het perforeren. Ze kreeg te horen dat ze maximum nog twee jaar te leven had. Deze zomer ervaarde de actrice de vervelende neveneffecten van haar zware chemotherapie. Ze proeft niet meer wat ze eet en haar stem kwijnt weg. Dat leidde ertoe dat ze op 12 augustus van dit jaar een drastische beslissing maakte.

Ze koos ervoor om zich niet meer te laten behandelen en te sterven. ‘Mijn lichaam protesteert tegen de medicijnen. Ik wil dat mensen me op een mooie manier herinneren. Indien mogelijk, zou ik graag nog één Kerstmis meemaken. Ik wil in november stoppen met de chemobehandeling, dan zal ik wellicht eind januari sterven. Ik ben opgelucht dat ik dit allemaal kan zeggen.’ Bellingham vertelt nog dat ze hoopt dat haar man Michael een nieuwe vrouw vindt die hem goed kan opvangen.

Lynda Bellingham in de jaren 80 voor Oxo

NIET TE MISSEN