George Clooney, de begeerde acteur die beweerde nooit meer te trouwen, stapt dan toch (letterlijk) in het huwelijksbootje.© AFP

Matt Damon in Venetië© AFP

Cindy Crawford zwaait naar de toeristen.© Photo News

Anna Wintour verkoos het huwelijk van Clooney boven de defilés tijdens de Parijse modeweek.© Photo News

Bill Murray was ook uitgenodigd.© Photo News

© AP

1 / 6

Details huwelijk George Clooney gelekt

Op zaterdag 27 september is de droom van vrouwen over de hele wereld uiteengespat: De Amerikaanse acteur George Clooney (53) stapte in Venetië - letterlijk - in het huwelijksbootje met zijn Britse advocate Amal Alamuddin (36). En amper een dag later zijn er al details over de romantische plechtigheid bekend.

hvde

George Clooney opteerde voor een klassiek pak van de Italiaanse ontwerper Giorgio Armani met een strik, zij zou naar verluidt gekozen hebben voor een jurk van modehuis Oscar de la Renta. De twee hielden een intieme plechtigheid in het luxehotel Aman Canal Grande, waar Alamuddin samen met acht vriendinnen haar laatste nacht als vrijgezel doorbracht. Bij die zorgvuldig geselecteerde genodigden, hoorden Vogue-hoofdredactrice Anna Wintour, Brad Pitt en Angelina Jolie, getuige Cindy Crawford, Bono van U2 en Matt Damon.

Over de laatste vrijgezellenavond van Clooney zelf zijn niet veel details bekend. Al werd hij in de ‘zinkende stad’ aan de zijde van getuige Cindy Crawford gesignaleerd en zei een bron aan E News dat de Oscarwinnaar zich aan een dosis ‘fun’ zou mogen verwachten in zijn Hotel Cipriani.

Een opvallende afwezige was collega-acteur Ben Affleck. ‘Ja, sommige mensen moeten werken terwijl andere zich amuseren in Venetië’, zei de 42-jarige ster al lachend in een interview met de Canadese zender ET Canada. Ook al kon hij er niet bijzijn in levende lijve, hij wou langs deze weg toch even proficiat wensen. ‘Hij heeft een geweldige vrouw gevonden en ik ben heel blij voor hem. Ik wens hem het allerbeste toe.’

Vandaag, zondag 28 september, is er nog een huwelijksdiner voorzien en op maandag vindt een officiële ceremonie plaats.

Clooney dan toch al getrouwd

De Amerikaanse acteur George Clooney is gisteravond tijdens een private plechtigheid in Venetië gehuwd met zijn Britse verloofde Amal Alamuddin. Dat heeft de agent van de 53-jarige acteur in Los Angeles wereldkundig gemaakt. Het huwelijk tussen George Clooney en advocate Alamuddin werd pas morgen verwacht.

Op een galadiner in het zevensterren Aman Hotel gaven de twee elkaar het ja-woord. Er waren 136 huwelijksgasten, waaronder zanger Bono, acteurs Matt Damon en Bill Murray en model Cindy Crawford. De paparazzi vatte massaal post voor de deur van het hotel, op het water. Maar enorme gordijnen en schermen zorgden ervoor dat nieuwsgierigen nauwelijks iets te zien kregen.

NIET TE MISSEN