© AFP

© AFP

© AFP

© AFP

© AFP

1 / 5

-

Zwaargewonden na crash Noorse ploegwagen in WK

Tijdens de WK wegrit bij de mannen crashte een volgwagen van het Noorse team zwaar. De auto ging van de weg en kwam tegen een boom terecht. De Noorse bondscoach heeft zijn been gebroken, een coach van het Kroatische team is er erg aan toe. Het is niet duidelijk of er supporters betrokken waren bij de crash.

Jan-Pieter De Vlieger, jtp

Alles over het WK wielrennen in Ponferrada (21-28 september)

De auto ging van de weg tijdens een afdaling. De Noorse bondscoach Stig Kristiansen brak daarbij zijn been en ontwrichtte zijn heup. De Noorse mechanicien Tommy Josefsen werd ook afgevoerd, hij brak beide benen en een arm. De man van de Kroatische delegatie heeft volgens Noorse media zijn arm, been en heup gebroken. De Kroatische wielrenners hebben namelijk geen eigen volgwagen.

Daarnaast zat het Noorse team ook nog met een praktisch probleem. Door de crash zou het Noorse team en Alexander Kristoff het zonder reservefietsen moeten stellen, maar ondertussen werd er een oplossing gevonden voor dat probleem. Giant-Shimano heeft een neutrale wagen aan de Noorse ploeg ‘geschonken’, waardoor Kristoff en zijn landgenoten alsnog reservefietsen ter beschikking hebben.

WK: Volgwagen rijdt in berm

Tijdens het WK in het Spaanse Ponferrada is na zo'n 90 km een volgwagen in de berm beland en tegen een boom geknald. Er vielen drie slachtoffers. In tegenstelling tot eerdere berichten gaat het niet om toeschouwers, maar om de inzittenden van de wagen.

Het gaat om een wagen van de Noorse ploeg die in de afdaling, op zo'n vier kilometer voor de finish, van de weg raakte en tot stilstand kwam tegen een boom. "In de wagen zaten de Noorse ploegleider Stig Kristiansen, een mecanicien en een vertegenwoordiger van het Kroatische team die de wagen met de Noren deelde", bevestigde Erik R. Mæhlum, persverantwoordelijke bij de Noorse wielerbond aan Noorse media.

"Zij raakten bij de crash gewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis." De oorzaak van het ongeval is niet bekend. De Noorse bondscoach zou zijn heup ontwricht hebben, de Kroatische bondscoach liep enkele breuken op.

Het Noorse team kreeg een nieuwe servicewagen. De reservefietsen raakten vernield, maar intussen zijn er nieuwe reserve-fietsen op de wagen geplaatst. De renners zelf werden niet op de hoogte gebracht van het ongeval.

Meer sportnieuws