© EPA

Volg het WK wielrennen hier van start tot finish

204 renners zijn zondagochtend gestart op het WK wielrennen in het Spaanse Ponferrada. Bij de start was het 15 graden. De regen bleef toen nog uit, maar na vijf km kreeg het peloton al de eerste druppels over zich heen. Het WK-parcours is 254,8 km lang en de finish wordt rond 16u30 verwacht.

dmm

Volg het WK via deze link hier LIVE van start tot finish.

De negen Belgen reden met de fiets van hun hotel in Ponferrada centrum naar de start die op ongeveer 1 km van het hotel lag. Het was bondscoach Carlo Bomans die op kop reed, gevolgd door Vansummeren, Bakelants, Boonen, Hermans, Vanmarcke, Gilbert, Wellens, Vanendert en Van Avermaet. Ze arriveerden iets voor 9 uur aan het startpodium, maar dat was nog te vroeg om te signeren. Vervolgens trokken ze richting de ploegbus en was het wachten op de start om 10 uur.

Rond 9u40 stapte Gilbert als eerste uit de bus, gevolgd door de anderen. Na enkele interviews ging het richting start. Twee renners, Bakelants en Vansummeren, keerden na het plaatsen van hun handtekening nog even terug naar de bus, rond 9u55 en moesten zich reppen naar de start.

204 renners zijn gestart in Ponferrada. Het was de Colombiaan Rubiano Chavez die de eerste aanval plaatste, zonder succes. Na vijf km begon het te regenen en de eerste renner met pech was Fabian Cancellara.

Meer sportnieuws