© Shutterstock

Dit is het grootste risico van online daten

Dankzij de vele apps en sites is online daten helemaal ingeburgerd geraakt, maar het heeft ook nadelen. Een recente peiling onder vierduizend mensen toont aan dat romances die online ontstaan, vaker verbroken worden en zelden uitmonden in een huwelijk. Dat schrijft The Daily Mail.

vwh

Koppels die elkaar online leren kennen gaan vaker en sneller uit elkaar dan mensen die elkaar ontmoetten in het echte leven. Die conclusie trekt Aditi Paul, verbonden aan de Michigan State University in het Amerikaanse East Lansing, na haar ‘Is Online Better Than Offline For Meeting Partners’- enquête.

Concreet: wie elkaar online ontmoette, zou zijn relatie na gemiddeld een jaar verbreken. Daarnaast blijkt uit de rondvraag dat online daters de voorkeur geven aan een aaneenschakeling van romantische afspraakjes met een man of vrouw. De cijfers tonen aan dat trouwen meer iets is voor koppels die elkaar offline hebben ontmoet. Dubbel zoveel mensen die elkaar leerden kennen zonder behulp van een computer, stappen in het huwelijksbootje.

NIET TE MISSEN