© MaTi

Buurt maakt creatief gebruik van laatste fase project Moerkantsebaan

Van Hoek City (even) naar Hoek Beach

De laatste fase van de ingrijpende werken aan de Moerkantsebaan is van start gegaan. De dorpskern van Hoek is getransformeerd tot één grote bouwwerf. De straat is volledig afgesloten. Huizen zijn enkele te voet bereikbaar en de auto’s moeten voor of achter de zone worden geparkeerd.

MaTi

Het is geen pretje voor de bewoners, maar straks zullen ze kunnen genieten van een totaal nieuwe dorpskern. En er is nog meer goed nieuws: de werken liggen voor op schema.

Vanaf café Bostella tot iets voorbij de Bergsebaan wordt de dorpskern aangepakt. Dat wil zeggen dat de aannemer DCA riolering aanlegt, de straat van gevel tot gevel openbreekt, dat er nieuwe parkeervakken komen, fietssuggestiestroken, voetpaden, asfalt en groenvoorziening komen.

“De eerste weken van de werken zijn ingrijpend geweest”, zegt Peter De Smedt, afdelingshoofd Technische Diensten. “Over een afstand van 100 meter is de straat volledig opengebroken om de riolering te kunnen plaatsen en is voor alle verkeer afgesloten. In oktober zal er vanaf de drempel voor de school tot aan het plein vooral gewerkt worden aan de weg zelf en het aansluiten van de huizen op de riolering.”

De meeste bewoners maken van de nood een deugd. “De dorpskern is herschapen tot Hoek-Beach”, zeggen enkele buurtbewoners. “Waarom klagen en zagen? Het zal de werken niet vooruit helpen. We maken er gewoon het beste van. Nog even op de tanden bijten en dan hebben we straks de mooiste dorpskern van Essen. Ondertussen genieten we van een terrasje in het zand en spelen we een potje petanque. Voor de kinderen is het een grote zandbank. Meer hebben ze niet nodig.”

Lees het volledige artikel in uw krant van zaterdag - editie NoordMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio