© BELGA

‘Uitstekende ploegmaat’ Vansummeren tekent voor twee jaar bij AG2R

Johan Vansummeren heeft een tweejarig contract bij AG2R ondertekend. Dat meldde de Franse WorldTour-formatie vrijdagavond op zijn website. De 33-jarige Limburger is momenteel aan zijn laatste maanden bij Garmin-Sharp bezig, de ploeg die volgend jaar met Cannondale fusioneert.

Alles over het WK wielrennen in Ponferrada (21-28 september)

Vansummeren reed de voorbije vijf jaren bij Garmin en was er einde contract. Daarvoor kwam de Lommelaar uit voor Lotto (2005-2009), Relax-Bodysol (2004) en Quick.Step-Davitamon (2003). In 2011 boekte hij met zijn zege in Parijs-Roubaix zijn mooiste overwinning uit zijn carrière.

‘Johan is een renner die erkend wordt voor zijn uitstekende capaciteiten als ploegmaat. Hij werkt hard en staat er op elk terrein, zowel op de kasseien als op de glooiende omlopen. Hij is een krijger en kan het team veel bijbrengen’, stelde ploegleider Vincent Lavenu op de AG2R-website.

‘Ik weet al waar ik volgend jaar ga rijden’, verklaarde Vansummeren woensdag nog op een persmoment op het WK in het Spaanse Ponferrada. ’Dat is voor mij het belangrijkste.’ Bij AG2R wordt ‘Summie’ ploegmaat van Jan Bakelants. Die komt over van Omega Pharma-Quick.Step.

Bekijk alle wielertransfers in ons transferoverzicht.

Meer sportnieuws