© koen fasseur

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Reuzen Royal de Luxe komen eind juni 2015 naar Antwerpen

‘Antwerpen - stop // te lang geleden - stop // ik kom terug - stop’ Met die boodschap kondigen de reuzen van Royal de Luxe aan dat ze opnieuw naar Antwerpen komen. In het weekend van 19 tot 21 juni 2015 worden de gigantische poppen verwacht.

Dat de Kleine Reuzin van Royal de Luxe in 2015 opnieuw naar Antwerpen zou komen, was al bekend. Maar met een mysterieus telegram heeft de Reuzin nu ook gezegd wanneer ze naar de Scheldestad komt. Meer bepaald om vrijdag 19 juni. De Kleine Reuzin, die het gezelschap zou krijgen van haar 7,5 meter grote grootmoeder, blijft dan tot zondag 21 juni.

Royal de Luxe brengt in Antwerpen het gloednieuwe verhaal Le mur de Planck: het verhaal van de grootmoeder die vanuit de kosmos naar de aarde komt om haar kleindochter verhalen te vertellen.

Veel meer is nog niet geweten over het nieuwe spektakel van Royal de Luxe. Het straattheatergezelschap hult zijn creaties traditioneel in mysterie. Ook nu wil de stad Antwerpen nog geen tipje van de sluier oplichten. ‘Het telegram is alles wat we weten’, klinkt het.

Sultan en zijn olifant

De reuzen van Royal de Luxe bezochten Antwerpen al eerder. In 2010 kwamen 800.000 bezoekers om het verhaal van De Duiker, zijn hand en de Kleine Reuzin te bekijken. In 2006 trok de sultan met zijn gigantische olifant door Antwerpen en in 1993 bezocht de Reus de Scheldestad voor het eerst.

Meest gelezen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio