© JHS

Pendeldienst De Lijn aan defecte brug Tisselt stopt vanaf maandag

Vanaf maandag kunnen de voetgangers en fietsers gebruik maken van een veerdienst die de Tisseltse oevers te hoogte van de defecte Brielenbrug verbindt. De pendeldienst van De Lijn wordt vanaf dan gestopt. Dinsdag is het waterverkeer gestremd door het lichten van het brugdek.

jan boey

"Na het incident met de Brielenbrug in Tisselt op vrijdag 19 september was snel duidelijk dat onze gemeente voor een gigantische uitdaging stond. Door een goede samenwerking tussen Waterwegen en Zeekanaal NV, de gemeentelijke diensten, de lokale politie en de brandweer is chaos vermeden. De veerdienst is weerom een betere oplossing dan de pendelbussen die moesten rondrijden", zegt burgemeester Eddy Bevers.

Het hoofd communicatie Waterwegen en Zeekanaal NV Guy Muësen legt uit dat Waterwegen en Zeekanaal NV vanaf maandag 29 september een veerdienst inlegt, die voetgangers en fietsers over het kanaal zal vervoeren. De veerdienst is elke dag actief van 6u 's morgens tot 22u 's avonds. Daarvoor zijn inmiddels aanlegsteigers aangelegd op de oevers en is een constructie gebouwd die de voetgangers en fietsers veilig tot bij de steigers brengt. De veerdienst wordt verzorgd door de firma Rivertours. Vanaf maandag is de pendeldienst via de bussen van De Lijn niet langer nodig en wordt ook gestopt.

"Om de schade aan de Brielenbrug exact op te meten en de herstellingen optimaal te laten verlopen, zal het brugdek in de loop van dinsdag 30 september worden gelicht en via een ponton vervoerd naar een nabijgelegen kade. Het scheepvaartverkeer is hiervoor gestremd van dinsdag 30 september 6u tot woensdag 1 oktober 6u. Waterwegen en Zeekanaal stelt alles in het werk om de herstelling van de brug rond te krijgen voor het einde van het jaar", verklaart Guy Muësen, die hiermee voor 't eerst een voorzichtige raming geeft van de tijd dat de brug nog buiten gebruik blijft.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio