© BELGA

Patro-trainer houdt schorsing over aan bekermatch tegen Anderlecht

Tweedeklasser Patro Eisden Maasmechelen verbaasde woensdagavond vriend en vijand door in de zestiende finales van de Beker van België verlengingen af te dwingen tegen landskampioen Anderlecht. In de eerste helft kregen de Brusselaars twee strafschoppen en dat leidde tot heel wat frustraties bij Patro-trainer Eric Eurlings, die door een aantal uitlatingen vrijdag nog een schorsing kreeg van de Geschillencommissie van de voetbalbond.

vml

Toen Anderlecht-spits Nathan Kabasele in de eerste helft van de partij al na vijf minuten een eerste strafschop mocht binnentrappen, werd het Eurlings al even te veel. Volgens een verslag van scheidsrechter Wim Smet zou Eurlings ‘ostentatieve’ gebaren getoond hebben naar het publiek toe. Bovendien betichtte hij de ref van vooringenomenheid door te zeggen dat wedstrijden van Anderlecht ‘altijd op dezelfde manier beslecht worden’.

Eurlings werd vervolgens door de scheidsrechter naar de tribune verwezen voor de rest van de partij.

Op de zitting van de Geschillencommissie vrijdag erkende Eurlings zijn uitlatingen. ‘Bovendien is het disciplinaire verleden van de heer Eurlings op zich al een verzwarende omstandigheid en dringt een sterk signaal zich op’, klonk het in het besluit van de commissie, die uiteindelijk ook besliste Eurlings een effectieve schorsing tot 11 oktober op te leggen.

Ook krijgt hij een boete van 300 euro.

Meer sportnieuws