© BELGA

Bekijk zaterdag cross in Neerpelt LIVE op sportwereld.be

In Provinciaal Domein Dommelhof wordt zaterdag om 17u30 het startsein gegeven van de 10e Grote Prijs Neerpelt. Dit is de tweede internationale veldrit van het seizoen in ons land De GP Neerpelt is tevens een ‘losse cross’, niet verbonden aan enige vorm van klassement.

vml

Bekijk de Soudal Grote Prijs Neerpelt zaterdag vanaf 17u hier LIVE met commentaar van Philippe Maertens en Erwin Vervecken. Chris Mannaerts is de man in het veld!

Aan het parcours in het Provinciaal Domein Dommelhof werd omzeggens niet gesleuteld. ‘Vorige editie werd er een grachtje, op zowat 600 meter van de eindmeet, in het parcours opgenomen’, verduidelijkt parcoursbouwer Erwin Vervecken. ‘Dat is nu ook het geval. De beslissing, die we namen in 2013, om aan één kant van het riviertje te blijven is ook dit jaar van kracht.’

Technische boscross

‘Het maakt dat deze veldrit compacter maar vooral veel overzichtelijker is voor de toeschouwers. Ook dit jaar borduren we dus in grote lijnen verder op het parcours van de vorige editie. De GP Neerpelt blijft met andere woorden een technische boscross met weinig recuperatiemogelijkheden en enkele pittige zandstroken.’

Wie volgt Albert op?

Vorig jaar ging de eindzege er naar Niels Albert. Hij haalde het toen voor Sven Nys en de Duitser Philipp Walsleben. Uitkijken wie de inmiddels gestopte Albert opvolgt, hij staat er in de materiaalpost zijn manschappen van Vastgoedservice-Golden Palace te coachen. Klaas Vantornout won de openingscross van het Belgische seizoen vorige week zondag in Erpe-Mere. Sven Nys was al de beste in Las Vegas. Tom Meeusen, Kevin Pauwels en de Nederlander Lars van der Haar willen maar al te graag hun eerste zege van het seizoen binnenrijven.

De eerste zogenaamde ‘televisiecross’ wordt bovendien rechtstreeks uitgezonden op VIER.

Meer sportnieuws