© GvA

© FRBE

1 / 2

Lees ons stadsmagazine en win een exclusief diner

Lees dit weekend het honderdste nummer van CittA, het eigenkijkse stadsmagazine van Gazet van Antwerpen, en maak kans op een uniek diner. Omdat het Antwerpse restaurant Radis Noir tien jaar bestaat, engageert chef-kok Jo Bussels zich om samen met zijn team voor acht CittA-lezers een diner van zeven gangen klaar te maken op woensdag 17 december.

ilaurijssen

Het prestigieuze restaurant Radis Noir bestaat tien jaar. Eigenaar en chef-kok Jo Bussels en zijn vrouw Valérie blikken in ons stadsmagazine CittA tevreden terug. In het restaurant op de Desguinlei, vlak bij de Singel, brengt Jo een eigenzinnige keuken. "Ik heb altijd de lijn van de pure keuken bewandeld. Ik heb in mijn carrière nog nooit van die gesofisticeerde toestellen gebruikt, maar ben altijd ambachtelijk blijven koken. Wat wij doen, kun je bekijken als de Franse manier van koken, maar dan op een jonge manier. Puur en simpel."

Radis Noir heeft in Antwerpen een onverwoestbare reputatie bij zakenmensen. Zeventig procent van de klanten komt van bedrijven. Een apart zaaltje boven zorgt voor de nodige discretie en een no-nonsensekeuken doet de rest.

Jo en Valérie openden onlangs een tweede zaak op het Eilandje, LoveFish. Met dit restaurant lanceerden ze een uniek concept waarbij de klant zelf zijn keuze maakt, op voorhand betaalt, zelf de drank haalt en daarna de culinaire items aan tafel krijgt bezorgd.

Om de tiende verjaardag van Radis Noir en het honderdste nummer van CittA extra in de verf te zetten, geven Jo en Valérie naast het zevengangendiner in december ook nog lunches en gastronomische bonnen weg, voor Radis Noir en LoveFish.

Surf naar www.gva.be/citta100 en geef het antwoord op de wedstrijdvraag.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio