© W&F

Mariaburg feest en toont oorlogsfoto’s

De Mariaburgse Feesten, die dit weekend plaats vinden met het klassieke programma, worden gecombineerd met een expo over de Tweede Wereldoorlog. Die is te bekijken in het Wijkcentrum, aan het Van de Weyngaertplein.

MAWo

Het voorafje van de wijkfeesten is er vanavond, 26 september, al. Quizzers meten zich met elkaar om 20 u in zaal Elcks Thuys, ook aan het Van de Weyngaertplein 13 in Mariaburg (Ekeren).

Zondag 28 september start dan met de rommelmarkt. Hoewel die pas opent om 8u, worden de standhouders al van bij hun aankomst overrompeld door kandidaat-kopers. Met bijna 100 standhouders, kindermarkt niet inbegrepen, is de rommelmarkt, in een wijde boog rond datzelfde Van de Weyngaertplein, niet meer weg te denken uit het feestprogramma.

Vanaf 9u brengt Het Fien Desmet Ensemble muziek bij het ontbijt. Van 11.30u tot 17.30u tonen achtereenvolgens Big Band Ekeren, The Bugaboos, Snakes in Exile, Bazart en Bill Cherno & The Reators hun muzikaal talent op het openluchtpodium. Op het Van de Weyngaertplein zijn er doorlopend een dead-ride door de scouts, kraampjes, kinderanimatie rond piraten en optreden van de dans- en turnkring Antverpia.

www.mariaburg.be