1 / 6

Middenstand Zandhoven doet 'Cruise Albert' op Albertkanaal

Zo'n 113 middenstanders en ondernemers uit Groot- Zandhoven namen donderdag samen de boot voor een culinaire avondcruise op het Albertkanaal.

Jonas Rosquin

Middenstand Zandhoven heeft een frisse start genomen, en de boottocht met buffet - Cruise Albert gedoopt - vormde een van de nieuwe initiatieven om het ondernemersklimaat in Zandhoven weer wat harder te laten bruisen. In de plaats van het gebruikelijk restaurantbezoek met z'n allen, mocht het gisteren wat avontuurlijker.

Het inschepen gebeurde aan bouwhandel Verwerft in Massenhoven, gevolgd door een aperitief op het dek, waarna de handelaars naar Olen voeren. Onderweg was er een vierlandenbuffet met gerechten uit Birma, Italië, Amerika en Noorwegen. Bij aankomst in Massenhoven was er animatie, muziek en drank à volonté tot middernacht.

"Het is bedoeld als nieuwe netwerk- gelegenheid, om bij te kletsen, te genieten maar ook bijvoorbeeld eens bij elkaar te polsen hoe ze de overlast van de heraanleg van de N14 gaan aanpakken", zegt Sven De Wever van Arno Decoratie. "Er is nood aan overleg." Middenstand Zandhoven heeft sinds dit jaar een compleet nieuw format. De oude middenstandsvereniging was met een achttal overblijvende leden bijna doodgebloed. "In tegenstelling tot de vorige jaren richten we ons nu niet enkel meer tot de winkeliers, maar wil Middenstand Zandhoven alle ondernemers aanspreken.

We hanteren een lidmaatschap op jaarbasis. De formule slaat aan, want ons ledenaantal steeg dit jaar tot 78 leden." De twee belangrijkste publieksevenementen blijven de avondmarkt op de eerste vrijdag van mei, met meer dan 120 kramen, en de eindejaarsactie met een prijzenpot van ongeveer 8000 euro in december. "Middenstand Zandhoven heeft nu ook een eigen lichtkrant die geplaatst wordt op de grote evenementen en een vernieuwde website www.middenstand-

zandhoven.be, waar later nog een forum op zal komen", zegt De Wever. "Naast netwerkevenementen zoals onze boottocht plannen we ook infosessies met Unizo en willen we het 'BIN-Zelfstandigen' nieuw leven inblazen. Dit buurtinformatienetwerk in samenwerking met politie zone Zara kan een nuttig instrument zijn voor zelfstandigen, om bijvoorbeeld elkaar te verwittigen voor geldwisseltrucs of malafide mails voor sponsoring."

Misschien dat de traditionele eindejaarsactie in december 2015 ook een facelift krijgt, "maar het is nog te vroeg om daarover iets te lossen."

KMA,

Foto's Joren De WeerdtMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio