© RAFC.be

© RAFC.be

© RAFC.be

1 / 3

Antwerp brengt meer duidelijkheid over plannen met hoofdtribune

De ingebruikname van de hoofdtribune van de Bosuil is nog niet voor morgen. Antwerp wacht nog steeds op de nodige vergunningen om renovatie van tribune 1 af te kunnen werken.

joro

Het centrale gedeelte, vak c, van de hoofdtribune is intussen al een tijdje zo goed als klaar. “Dit centrale deel van Tribune 1 werd gerenoveerd en is momenteel volledig in orde met alle normen en certificaten. Een onafhankelijk studiebureau is dit gedeelte reeds komen keuren en gaf een goede score op alle vlakken: van belasting tot elektriciteitsvoorziening tot de borstwering”, zo meldt de club op zijn website.

Desondanks wil de brandweer nog geen vergunning afleveren voor de integrale tribune omdat de plek waar de vakken A, B, D en E moeten verschijnen nog een ruïne is. “Onze club probeert in constante dialoog met de brandweer echter tot een doorbraak te komen”, luidt het.

“Wanneer de bouwvergunning is afgeleverd zullen de werken die een vergunning nodig hadden onmiddellijk worden opgestart. De andere renovaties en verbeteringen worden momenteel nog verder afgewerkt.”

Antwerp bracht intussen meer duidelijkheid over de plannen met de zijbeuken van de hoofdtribune. De vakken A, B, D en E van tribune 1 zullen bestaan uit stevige, verplaatsbare modules, die worden ingepast in het geraamte van de tribune. De modules voor vakken A en B zijn reeds klaar en werden al gedeeltelijk op de Bosuil geleverd. Tijdens Open Bedrijvendag kunnen geïnteresseerden een kijkje nemen in de werkplaats van A-VT in Essen en zien hoe die modules in elkaar worden gestoken.

Het idee achter deze moduleerbare vakken is dat de tribune aanpasbaar blijft met het oog op een groter Masterplan voor het Bosuilstadion.

Wanneer de bouwvergunning is afgeleverd zullen de werken die een vergunning nodig hadden onmiddellijk worden opgestart, stelt de club.

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws