Buitenlandse pers lovend over defilé Dries Van Noten

Afgelopen woensdag toonde de Belgische modeontwerper Dries Van Noten in het Parijse Grand Palais wat hij in petto heeft voor komende lente en zijn collectie valt in de smaak bij modeliefhebbers van over de hele wereld. Dat blijkt uit de lovende recensies die de 56 -jarige Antwerpenaar krijgt in de internationale pers.

vwh

Dries Van Noten zorgde voor spektakel tijdens de Parijse modeweek: hij presenteerde zijn lentecollectie op een 'natuurlijke' catwalk. Deze was bedekt met een mostapijt waar de modellen mochten over flaneren op geluid van tjirpende vogels en de muziek van de Belgische band Oscar and the Wolf.

Aan het einde van het defilé, gingen de modellen sierlijk als nimfen op de groene loper gaan zitten. De dames, onder wie Hanne Gaby, droegen gelaagde creaties uit luxestoffen in combinatie met witte plateausandalen. Kanye West zat front row en zag dat het goed was en hij is lang niet de enige.

Het Britse lifestyleblad Dazed & Confused is lovend over de stuks, waarvoor Van Noten inspiratie haalde uit A Midsummer Night’s Dream van Shakespeare, Glastonbury, Woodstock, India en de jaren 70. ‘Het is een meisje dat van festivals houdt. En ze houdt ook van de natuur en stelt haar outfits samen zoals ze zelf wil’, zei Dries Van Noten zelf na de show.

Ook de zittende finale vond het blad een schitterend idee. Daarmee laste de designer als het ware een rustpauze in tijdens de drukte van de modeweken. ‘Het doet je beseffen dat je vaker een moet worden met de natuur, even de tijd mag nemen om stil te staan en te ontspannen’, staat er te lezen.

‘Mode moet ons eraan doen herinneren dat schoonheid een menselijke behoefte is. Misschien zelfs een fundamentele waarheid. Van Noten is een meester om een leuke touch aan zijn uitnodigingen en defilé te geven - het doosje mos als uitnodiging was perfect’, schrijft Style.com.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bekijk hier het defilé van Dries Van Noten:

Zo werd het mostapijt voor de modeshow gemaakt:

NIET TE MISSEN