© Wim Hendrix

© Wim Hendrix

1 / 2

Delhaize Fruithof gesloten door vakbondsactie

De Delhaize-supermarkt in de Fruithoflaan in Berchem is vrijdagmorgen niet geopend door een vakbondsactie. In totaal zijn achttien supermarkten, waarvan vijf in Vlaanderen, gesloten gebleven voor de klanten, zo meldt de woordvoerder van Delhaize. De bonden protesteren tegen de grote herstructurering die Delhaize voor de zomervakantie aankondigde.

InKe

Achttien winkels bleven gesloten om 8 uur. Dat zijn er drie meer dan wat de bonden donderdag aangaven. In Vlaanderen blijven de vestigingen Roeselare, Berchem (Fruithof), Wondelgem, Lommel en Genk toe. In Wallonië betreft het eveneens vijf winkels: Waterloo, La Louvière, Dinant, Luik (Quai de Rome) en Verviers.

In Brussel gaan meer winkels dan verwacht toe. De deuren bleven gesloten in de vestigingen Mutsaard (Laken), Debroux (Oudergem), Verhaeren (Schaarbeek), Boondael (Elsene), Defré (Ukkel), Hankar (Oudergem), Charles Woeste (Jette) en Arbre Ballon (Jette).

“Dit wil ook zeggen dat meer dan 700 winkels wel open en toegankelijk voor de klanten zijn”, aldus woordvoerder Roel Dekelver. “We betreuren de actie en begrijpen de timing helemaal niet. Er zijn immers nog drie ondernemingsraden gepland.”

Delhaize kondigde in juni de intentie tot herstructurering aan met een collectief ontslag dat tot 2.500 werknemers bedreigt en het stopzetten van veertien supermarkten in eigen beheer.

Nu in het nieuws