© BELGA

Melchior Wathelet overweegt politiek te verlaten

CdH-vicepremier Melchior Wathelet verlaat mogelijk de politiek. “Ik denk daar in ieder geval serieus over na”, zei hij in een interview in Vif L’express, waarover verschillende media vrijdag berichten.

lbo

Deze zomer circuleerde Wathelets naam al bij gasbedrijf Fluxys. Dat bleef zonder gevolg. “Laten we zeggen dat ik mijn horizon verleg”, zegt Wathelet.

La Libre Belgique en La Dernière Heure schrijven dat Wathelet al verschillende concrete voorstellen kreeg uit de privésector. Hij zou ook al voorstellen gekregen hebben van andere politieke partijen. Maar Wathelet zegt “het gevoel te hebben een echte centrist te zijn”. Er is dus geen sprake van het schip te verlaten.

De carrière van de huidige minister van Binnenlandse Zaken kreeg een knauw vanwege het tumult dat teweeggebracht werd door het “plan-Wathelet”, over de vliegroutes boven Brussel en omstreken. De verkiezingscampagne van cdH in het gewest had er ernstig onder te lijden. Hoewel Wathelet onder vuur lag van burgers en politieke tegenstanders zou de genadeslag toch vooral intern gegeven zijn, met name door toenmalig vicepremier Joëlle Milquet.