© DBW

© DBW

1 / 2

Beelden Middelheim verhuizen naar Hoboken

Op donderdag 9 oktober worden in het Hobokense Broydenborgpark twee nieuwe monumentale beelden voorgesteld. De werken zijn afkomstig van het Middelheimmuseum, dat ze de komende jaren uitleent aan het district.

DBW

“Vorige zomer zaten we een eerste keer samen met verantwoordelijken van het Middelheimmuseum om een bruikleen te onderzoeken”, zegt districtsschepen van Cultuur Koen Raets (N-VA). “Experten van het museum zijn vervolgens in het park komen kijken welke beelden uit hun stock er het best tot hun recht komen.”

Tijl Uilenspiegel

In de twee werken die werden voorgesteld, kon het district zich perfect vinden. “Beide werken vergroten zonder meer de uitstraling van het park”, zegt Raets. “Het eerste beeld, van de hand van de Belgische kunstenares Madeleine Forani, stelt Tijl Uilenspiegel en Nele voor.”

Het tweede beeld, van de Sloveense kunstenaar Slavko Tihec, is net iets abstracter. Het werk kreeg de naam Vertical-Lyrical-White mee, en lijkt op het eerste zicht op een reusachtige bloem of aureool. Het beeld werd gemaakt van aluminium lasstaven, en staat op een piramidale voet.

Naast deze twee beelden zal het district infozuilen plaatsen, die voorbijgangers meer informatie verschaffen over de beelden en hun kunstenaars.

De komst van de beelden kadert in een bredere opwaardering van het Broydenborgpark. “Zo komt er binnenkort een nieuwe padenstructuur en wordt het park door enkele subtiele ingrepen visueel verbonden met het aanpalende Sorghvliedtpark”, aldus Raets.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio