© Saar Ingelbert

© LUMA

1 / 2

Stad dreigt sluikstorters uit sociale woning te zetten

De stad Antwerpen is gestart met het uitdelen van pv’s aan bewoners die de leefbaarheid van de sociale woonblokken verstoren. Dat is een van de nieuwe maatregelen die Fons Duchateau (N-VA) aankondigt in zijn eerste interview.

LM, PVDP

“In de sociale woonblokken verpest vijf procent van de bewoners het voor alle anderen. Sluikstorters krijgen nu een pv en als het mogelijk is, willen we hardnekkige overtreders ook uit hun woning zetten.”

Fons Duchateau volgde twee maanden geleden Liesbeth Homans op als OCMW-voorzitter en schepen van Sociale Zaken, Inburgering & Diversiteit, Wonen en Samenlevingsopbouw. Hij kondigt nog andere nieuwe maatregelen aan. Zo wil hij illegale thuislozen van Noord-Afrikaanse origine begeleiden bij hun terugkeer naar het thuisland. Een soortgelijk project voor Poolse illegalen werd door zijn voorgangster Homans opgestart.

Voor kleuters uit gezinnen van nieuwkomers die in de loop van het schooljaar instromen en niet meteen een school in hun buurt vinden, wil Duchateau taalbaden organiseren om de wachttijd te overbruggen. Tot slot mogen de maaltijdcheques die sommige leefloners krijgen in de toekomst niet alleen bij de sociale kruideniers worden besteed, maar ook bij andere handelaars. “Het is belangrijk dat we die mensen uit het netwerk van armoede halen en hen in de mate van het mogelijke in contact brengen met de reguliere samenleving.”

Lees vrijdag het volledige interview in Gazet van Antwerpen

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio