© GVA

© GVA

1 / 2

Jef Vercraeye ambtshalve geschrapt

Gemeenteraadslid Jef Vercraeye (NV-A) is niet langer gemeenteraadslid. Hij werd ambtshalve geschrapt uit het bevolkingsregister van de gemeente Kalmthout.

MaTi

Gemeenteraadslid Jef Vercraeye (NV-A) staat niet meer ingeschreven in het bevolkingsregister van het Koninkrijk België en mag bijgevolg niet meer zetelen in de gemeenteraad. Vercraeye werd op 26 augustus werd hij op de hoogte gebracht van deze feiten die aanleiding geven tot de vervallenverklaring van zijn mandaat. Hij wordt opgevolgd door Stig Bosmans die de eed als nieuws raadslid zal afleggen.

“Het is een spijtige beslissing die we hebben moeten nemen”, zei burgemeester Lukas Jacobs (CD&V). “Jef Vercraeye had geen officiële verblijfplaats meer in de gemeente en staat blijkbaar nergens nog ingeschreven in het bevolkingsregister. Om in de gemeenteraad te kunnen zetelen, moet het gemeenteraadslid een geldige verblijfplaats hebben in onze gemeente."

"Vercraeye kampt al enige tijd met persoonlijke problemen", zegt fractieleider Jan Van Esbroeck. "Stig Bosmans zal hem nu vervangen zodat we weer voltallig zijn."Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio