© Patrick De Roo

Hilton opent Brasserie Flo

De Brasserie onder het Hilton hotel gooit de deuren open naar het lokale publiek. Daarvoor ging het een samenwerking aan met de bekende Franse groep Flo, die in Frankrijk, Nederland, Brussel, Lissabon, Barcelona en zelfs Beijing vestigingen heeft. Net zoals op veel van de genoemde plaatsen heet het restaurant onder het Hilton nu Brasserie Flo.

Dat wil zeggen dat de chef zich voor ongeveer de helft van de kaart moet voegen naar de Franse stijl. Voor het publiek is dat erg aangenaam, want op die manier keren zaalbereidingen terug in beeld. Zo wordt de steak-tartaar aan tafel bereid, worden de zeetongetjes er gefileerd en de crêpes Suzette er geflambeerd. Verder valt een gevulde zeevruchtenbank op. Ook veel bereidingen daaruit gebeuren ter plekke.

Directeur Serge De Wandelaer belooft niet alleen een open blik naar de lokale markt. Zijn publiciteit is er ook op gericht. “En met een middaglunch van 26 euro (twee gangen) of 30 euro (drie gangen) zitten we bovenop de lokale prijzen”, besluit hij. De nieuwe brasserie opent officieel op 2 oktober, maar je kan er vandaag al gaan eten.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio