© SVdE

© SVdE

© SVdE

1 / 3

Antwerpse chefs veroveren Rusland

Twee Antwerpse chefs koken eind oktober elk in een restaurant in Moskou. Dennis Broeckx van L’Epicerie du Cirque en Seppe Nobels van Graanmarkt 13 brengen er elk drie dagen lang hun eigen keuken voor geïnteresseerde Russen.

JVB

Beide chefs zullen daarvoor opereren in een pop-up restaurant in hartje Moskou. Voor sterrenchef Dennis Broeckx wordt dat Kak Est (spreek uit Kaka Jiest, een woordspelletje dat het midden houdt tussen ‘zoals het is’ en ‘zoals je het eet’), dat ook in Moskou hoog aangeschreven staat. Seppe Nobels bijt op 21 oktober de spits af in Chugunni Most (vrij vertaald De Beste, de Meeste).

De opvallende pop-ups kaderen in de nieuwe campagne Jong Keukengeweld, die voor het eerst ook internationaal gaat. Onder de noemer Flanders Kitchen Rebels wil Vlaanderen zich promoten met zijn eet-, drank-, en tafelcultuur. Om het geheel af te ronden, krijgen beide chefs ter plekke hulp van Maarten Bogaerts, een Vlaming die een butlerschool runt in Moskou en kan tonen dat ‘op restaurant gaan’ voor de Vlaming een totaalbeleving is. De aftrap van de campagne wordt maandag in de PIVA gegeven door minister voor Toerisme Ben Weyts (N-VA).

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio