Zeven Europese topclubs riskeren sanctie voor inbreuken tegen financiële fair play

Zeven Europese topclubs riskeren sanctie voor inbreuken tegen financiële fair play

Print

De Europese voetbalbond UEFA overweegt sancties te treffen tegen zeven clubs omdat ze zich niet hebben gehouden aan de regels van de financiële fair play. De geviseerde teams zijn Liverpool, Inter Milaan, AS Roma, AS Monaco, Besiktas, Sporting Lissabon en FK Krasnodar.

Volgens de financiële controlekamer van de UEFA hebben deze zeven clubs, die allen Europees voetbal spelen, meer geld uitgegeven aan transfers en/of spelerslonen dan ze door voetbalgerelateerde activiteiten hebben binnengekregen. Dat houdt een inbreuk in tegen de financiële fair play.

De geviseerde ploegen krijgen nu twee maanden de tijd om de UEFA bijkomende informatie te verschaffen over hun financiële activiteiten. Daarna kan de UEFA eventueel sancties uitspreken.

Vorig seizoen raakten negen clubs in de problemen door de financiële fair play, die tot doel heeft een ‘meer evenwichtige en eerlijke’ competitie te organiseren. Onder meer PSG en Manchester City werden toen op de vingers getikt. Mogelijke sancties zijn een waarschuwing, boetes of zelfs een uitsluiting van Europees voetbal.

Meer sportnieuws