© JHS

Uitbreiding Eyckerheyde levert 40 nieuwe jobs op

Huize Eyckerheyde in Bornem, een nursingtehuis voor mensen met een ernstige mentale beperking en motorische problemen, gaat een nieuwe vleugel bouwen. Daardoor wordt er plaats gecreëerd voor 34 extra bewoners en kunnen er ook 40 nieuwe mensen aan de slag.

THEO DERKINDEREN

Wellicht eind dit jaar wordt er gestart met de bouw van de nieuwe vleugel. “Er komen twintig plaatsen bij voor mensen met een beperking die een sterke medische zorg nodig hebben en veertien plaatsen voor mensen met een ernstige handicap die bovendien emotioneel zwaar in de knoop liggen. Vooral individuele zorg is hier heel belangrijk”, licht directeur Dirk De Mulder toe. “Ook nieuw is dat er plaatsen voor jongeren worden voorzien. Op dit ogenblik kunnen jongeren met een diepe mentale beperking nergens in de regio terecht.”

Met de nieuwbouw wordt het aantal bewoners van Huize Eyckerheyde opgetrokken van 60 naar 94. En moet er ook extra personeel worden aangeworven. “Het gaat om een veertigtal nieuwe mensen die aan de slag gaan kunnen. En de richting orthopedagogie zit in de scholen in de lift. Ik verwacht dus geen problemen op onze zoektocht”, aldus nog De Mulder.

Tegen medio 2016 moet de nieuwe vleugel van Eyckerheyde klaar zijn.

Lees vrijdag meer in Gazet van Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio