Gedetineerde gijzelde drie medegevangenen in Leuven Centraal

Een gedetineerde die opgesloten zit in de gevangenis van Leuven Centraal, hield donderdag drie medegevangenen gegijzeld in zijn cel. De gijzelnemer is rond 23u vrijwillig naar buiten gekomen. Slecht nieuws over zijn vrijlating zou de aanleiding zijn voor zijn actie, meldt de VRT-nieuwsredactie.

hrt

Volgens de Leuvense politie had de man zich sinds 17 uur verschanst in zijn eigen cel en weigerde hij die te verlaten. De man was gewapend met een mes en in de cel bevonden zich nog drie andere gedetineerden.

De dader zit een korte gevangenisstraf uit en staat niet bekend als gewelddadig, zegt Laurent Sempot, woordvoerder van het Gevangeniswezen. De speciale eenheden van de federale politie kwamen ter plaatse, maar de gijzelnemer gaf zich rond 23u vrijwillig over.

Gevangene Leuven gijzelt celgenoten

Gisteravond heeft een gedetineerde in de gevangenis van Leuven-centraal zes uur lang drie celgenoten gegijzeld. Hij hield de drie mannen in bedwang met een mes. .

De speciale eenheden van de federale politie zijn de gevangenis binnengevallen, met een bemiddelaar. Die heeft de man uiteindelijk kunnen overtuigen om zich over te geven en niemand is gewond geraakt. Hij heeft het gedaan omdat hij niet tevreden was met het gevangenisregime