‘IS plant aanslagen op metro in VS en Parijs’

Foto: reuters

‘IS plant aanslagen op metro in VS en Parijs’

Print

‘De extremistische terreurmilitie Islamitische Staat IS heeft aanslagen gepland op metro’s in de VS en Parijs’, beweert de Iraakse premier Haider al-Abadi. Hij is in New York voor een vergadering van de VN.

Abadi heeft tegenover persagentschap Reuters gezegd dat de complotten nog niet verijdeld, maar dat de VS zijn gealarmeerd. De Iraakse premier zou de plannen voor de aanslag vandaag gehoord hebben vanuit Bagdad. Hij zelf noemde de berichten geloofwaardig en accuraat. Reacties vanuit Washington of Parijs zijn er nog niet. Volgens Reuters zou Washington geen bewijs hebben voor de beweringen van Abadi.

De plannen zouden ontdekt zijn door de Iraakse geheime diensten. De complotten zijn volgens Abadi het werk van ‘buitenlandse strijders van IS in Irak’, meer specifiek Franse en Amerikaanse strijders. Er zouden ook al arrestaties uitgevoerd zijn door de Iraakse autoriteiten.

Gisteren werd een Franse reisbegeleider in Algerije gedood door een aan IS gelieerde terreurgroep. De Franse president François Hollande had daarop de veiligheidsmaatregelen in Frankrijk, onder meer bij het openbaar vervoer, versterkt.

.

Nu in het nieuws