Vertonghen: 'Verleng contract bij Tottenham niet'

Foto: Imageglobe

Vertonghen: 'Verleng contract bij Tottenham niet'

Print
De gesprekken tussen Tottenham en Rode Duivel Jan Vertonghen over een contractverlenging zijn afgesprongen. Een nieuwe overeenkomst leek lange tijd in de maak, maar de verdediger laat nu eenvoudigweg weten dat hij niet van plan is om bij te tekenen. 'Maar ik zeg niet waarom ik niet verleng', klinkt het.

Jan Vertonghen maakte in 2012 de overgang van Ajax naar Tottenham, en heeft bij de Londense topclub nog een contract voor vier seizoenen. Tottenham wou die verbintenis graag verlengen. Mustapha Nakhli, de zaakwaarnemer van Vertonghen, zat de voorbije weken dan ook meermaals om de tafel met Tottenham, een nieuw akkoord leek in de maak. Maar nu bevestigen Vertonghen en zijn makelaar dat er geen nieuw contract komt.

'Ik teken niet bij', aldus Vertonghen. 'Daarover heb ik een akkoord met de club, maar ik zeg niet waarom ik niet verleng. Ik heb hier nog een contract voor vier seizoenen. Ik ben hier heel tevreden en ik denk dat de club ook tevreden over mij is. Daar eindigt het.' Ook manager Nakhli wilde zich niet uitspreken over waarom de vernieuwde verbintenis niet ondertekend zal worden.

Vertonghen heeft zijn seizoensstart bij Tottenham intussen toch wat gemist. Hij verspeelde zijn aanvoerdersband aan collega-verdediger Youness Kaboul en viel de jongste weken vaak naast de basisploeg. Afgelopen zomer schermde hij met interesse van andere clubs, maar een transfer kwam er niet.

Meer sportnieuws