Hugo Ulens dient Koen Crucke op Hoekstock van antwoord

Print
Boom - Hugo Ulens, al jarenlang bezieler van Rockenbach, zegt dat Koen Crucke, die een clip draait met hardrockers in De Haan, het verkeerd heeft als hij zegt dat het concept van opera en rock, waaraan hij nu meewerkt, uniek is in Vlaanderen en België. Zaterdag treden we bijvoorbeeld op in Hoekstock.

"Wij doen dit al vele jaren. Rockenbach deelt deze boodschap The Passion of Classic with the Power of Rock al enkele jaren met zeven muzikanten, twee tenoren, een rockstem, een sopraan en twee backingvocals", verduidelijkt Hugo Ulens uit Boom deze mix van rocknummers, gecombineerd met de meer populaire klassieke muziek die ze al jaren brengen. Voor Rockenbach is het recept een clash creëren van klassieke thema's met rockthema's, al zeker vijf jaar oud. En of dit werkt? Zo was Rockenbach te zien op Maanrock, Scheve Torenfeesten Schelle, voorprogramma Nathalia Grote Markt Blankenberge?

Hoekstock

Zaterdag 27 september geven ze enkele nummers ten beste op Hoekstock, het Boomse festival in wijk Hoek dat de zomeroptredens definitief afsluit in de regio. "Dankzij Rockenbach en de Bomenaar Hugo Ulens krijgen we een korte set van The Joe Cocker Connection er bovenop. Ze nemen ons publiek mee op een muzikale reis want Dirk Verstocken wordt als het ware Joe Cocker 'himself.' The Joe Cocker Connection is tevens verkozen als finalist in de vermaarde Clash of The Coverbands Benelux, wat op 4 oktober in Hilversum plaats heeft", zegt Patrick Poppe (Kaaimannen).

Voor de organisatie van Hoekstock op zaterdag 27 september, slaan de vzw Kaaimannen (Theater aan Twater), de vzw Ubuntu Festival en de wijkraad Bosstraat de handen in elkaar voor deze tweede editie op het grasplein met de Rode Pijl, achter de Jachtwerf Vennekens. Vanaf 14u kan je er terecht en live muziek weerklinkt vanaf 16u. Om 22u houden ze nog een after party in Bar Tabac, Kerkhofstraat. De definitieve line up in doorlopend sixties sfeer: kinderanimatie en workshops met o.a. de Boekenboefjes, live art met Kanter Dhaenens (Yellow brick Road), Gijs vanhee enz. (14u), Radio Modern en Hoekstock Experience Band (16u), Take Cover, coverband met de grote C (18u), The Joe Cocker Connection (19.30u) en De Clintons starten om 20.15u. Jan BOEY www.rockenbach.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio