Minderjarigen overvallen supermarkt met hamer en zaag

Carrefour Express Foto: Google Street View

Minderjarigen overvallen supermarkt met hamer en zaag

Print
Antwerpen -

Drie gemaskerde daders hebben woensdagavond een gewapende overval gepleegd op de Carrefour Express aan de Noorderlaan in de Antwerpse wijk Luchtbal. De daders waren gewapend met een hamer en een zaag. Twee verdachten konden worden ingerekend en bleken minderjarig te zijn.

Het drietal viel woensdagavond rond 19 uur de winkel binnen en bedreigden de kassierster. De vrouw moest de lade openen en het geld afgeven. Eén van de daders sloeg met een hamer op de kassa, waardoor het kassameubel verschoof en de lade niet meteen opende. Daarna trok één van de andere twee daders de kassa open en griste het briefjesgeld er uit. De overvallers stalen ook een hoeveelheid sigarettenhulzen die achter de kassierster waren uitgestald. Daarna vluchtte het drietal weg.

Getuigen zagen de overvallers weglopen in de richting van de achterliggende treinsporen. De politie volgde het spoor en kon twee verdachten zien lopen langs het spoor in de richting van de Groenendaallaan.

Na een korte achtervolging konden de twee verdachten door de inspecteurs gevat worden. Onder de spoorwegbrug trof de politie een heupzakje met geld en een gescheurde doos met sigarettenhulzen.

De twee verdachten, minderjarigen van 15 en 16 jaar, werden vandaag voorgeleid bij de jeugdrechter. Die besliste om de jongens te plaatsen in een gesloten jeugdinstelling. De derde verdachte blijft op te sporen.

De kassierster raakte niet gewond, maar was wel danig onder de indruk van de feiten.

.

Nu in het nieuws