Drie jaar cel geëist voor diefstal van 600.000 euro aan diamanten

Foto: Joren De Weerdt

Drie jaar cel geëist voor diefstal van 600.000 euro aan diamanten

Print
Antwerpen -

Het openbaar ministerie heeft drie jaar cel en 600 euro boete gevorderd voor Pavle D., die vervolgd wordt voor de diefstal van twaalf diamanten ter waarde van 600.000 euro. De zaak is donderdag behandeld voor de correctionele rechtbank van Antwerpen, maar de beklaagde liet verstek gaan.

De waardevolle steentjes waren door de eigenaar in consignatie gegeven aan juweelontwerper Guy C. en zijn partner Nico V. Zij gingen een koper zoeken en dachten die gevonden te hebben in de Italiaan Franco Bertoli. Ze spraken op 29 februari 2012 met hem af in Café Des Arts op de Frankrijklei in Antwerpen.

De Italiaan vroeg of hij de diamanten in zijn Mercedes mocht bestuderen. Toen ze bij de wagen kwamen, griste hij de steentjes uit hun handen en sprong hij in een klaar staande Seat, die bestuurd werd door een onbekende mededader. Ze reden ervan door en gaven de twee verkopers het nakijken.

De politie kreeg informatie dat de daders in Nederland woonden. Verder onderzoek wees uit dat Franco Bertoli een schuilnaam van Pavle D. was, maar hij is nog steeds spoorloos. De beetgenomen verkopers stelden zich donderdag burgerlijke partij en eisen ieder 15.000 euro morele schadevergoeding. De eigenaar van de diamanten heeft hen intussen ook voor de rechtbank gesleept.

Vonnis op 23 oktober.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio