Gevangeniswezen onderzoekt veiliger internet

Foto: BELGA

Gevangeniswezen onderzoekt veiliger internet

Print
Beveren-Waas -

Het gevangeniswezen onderzoekt hoe het gebruik van internet binnen ‘prison cloud’ kan zonder dat gedetineerden nog via een omweg mailen met de buitenwereld. Dat zegt woordvoerder Laurent Sempot.

Via het innovatieve ‘prison cloud’ kunnen gedetineerden in Marche en Beveren lessen volgen (e-learning), praktische informatie of reglementen opzoeken, bestellingen doen en een beperkt aantal websites bezoeken.

In Beveren werd één van die websites, die van de VDAB, echter gebruikt om te mailen. Gedetineerden schreven boodschappen in de tekstruimte die voorzien is bij het doorsturen van vacatures, en dat was niet de bedoeling.

De gevangenisdirectie besloot deze week om het internet-onderdeel in ‘prison cloud’ voor onbepaalde tijd af te sluiten. “Zolang er geen oplossing gevonden is, zullen de sites gesloten blijven”, zegt woordvoerder Laurent Sempot van het Gevangeniswezen. “We kunnen daarop geen timing kleven, in het geval van de website van de VDAB moeten we ook met hen samenzitten.”

Ook de toegang tot de andere sites zal grondig bestudeerd worden op lekken.

yer", "wid": "_1467261", "uiconf_id": "26211741", "flashvars": { 'vast': { 'plugin' : true, 'position': 'before', 'relativeTo': 'PlayerHolder', 'numPreroll':"1", 'prerollInterval':"1", 'prerollStartWith':"1", 'prerollUrl':prerollUrl, 'postrollUrl' : prerollUrl.replace('preroll', 'postroll'), 'numPostroll' : "1", 'preSequence':"1", 'postSequence':"1", 'timeout':"4" } }, "cache_st": "1406844801", "entry_id": "0_ujnfg1x7" });

.

Nu in het nieuws