Aantal eboladoden nadert de 3.000

Foto: AP

Aantal eboladoden nadert de 3.000

Print

Het ebolavirus blijft zich snel uitbreiden in West-Afrika. Volgens een mededeling van de Wereldgezondheidsorganisatie van donderdag waren tegen 21 september 2.917 mensen aan de ziekte overleden.

Het aantal besmette mensen in Guinee, Liberia, Sierra Leone, Nigeria en Senegal is intussen naar 6.263 gestegen. Het zwaarst getroffen is Liberia met 1.677 dodelijke gevallen gevolgd door Guinee (635) en Sierra Leone (597).

Terwijl de situatie in Sierra Leone en blijkbaar ook in Liberia steeds erger wordt, lijkt de toestand in Guinee ten minste voorlopig gestabiliseerd te zijn. Maar er is ook hier geen reden tot optimisme, verklaarde de WHO.

In Senegal, waar er tot nu toe één bevestigd maar geen dodelijk geval is geregistreerd, zijn er daarentegen volgens de mededeling de voorbije 21 dagen geen nieuwe verdachte gevallen meer bijgekomen. In Nigeria, waar voorlopig acht doden zijn te betreuren, dateert het laatste bevestigde geval van 5 september. In totaal zijn er in Nigeria 19 bevestigde zieken en een verdacht geval. Volgens WHO-cijfers zijn 373 mensen uit de gezondheidssector in West-Afrika met ebola geïnfecteerd; 208 zijn gestorven.

.

Nu in het nieuws