Brandstofdief betrapt op Sint-Michielskaai

Een wandelaar betrapte woensdagavond aan de Sint-Michielskaai een man die diesel aan het stelen was uit een geparkeerde vrachtwagen. Het viel de wandelaar op dat de auto van de verdachte heel dicht naast de vrachtwagen stond, meer bepaald ter hoogte van de brandstoftank

De verdachte had een kleine rode auto met Britse nummerplaat bij. Het portier langs de bestuurderskant stond open. Achter het portier stond de verdachte met een stevige darm de diesel uit de vrachtwagen te pompen. De getuige vond dit verdacht en verwittigde de politie.

Vanuit de telecommandokamer in het politiekantoor werd onmiddellijk gekeken op de beelden van de camera’s aan de Scheldekaaien. Al snel werd de rode auto gespot. Op de beelden zagen de camera-operatoren hoe de auto het doortrekkersterrein aan de d’Herbouvillekaai opdraaide. Een aangestuurde patrouille trof de verdachte man en zijn wagen aan op het terrein. Hij was druk bezig met zijn handen te wassen. De geur van diesel hing nog in de lucht. De inspecteurs namen de man, een 37-jarige Ier, mee naar het politiekantoor.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio