Wuustwezel krijgt nieuw skatepark

Kris Van Looveren (CD&V), Schepen van Jeugd, op het bouwwerf waar in de lente van 2015 een skatepark komt. Foto: Margo Tilborghs

Wuustwezel krijgt nieuw skatepark

Print
Wuustwezel - Het skatepark in de Slijkstraat, gelegen aan de sporthal in Wuustwezel krijgt tegen de lente van 2015 een nieuws skatepark. De werken zijn onlangs gestart. Het totale project kost 90.000 euro.

Het nieuwe skatepark komt er op vraag van de skaters zelf. Die maakten nog maar weinig gebruik van het skatepark omdat de toestellen oud en rot waren. Bovendien was de aanloopstrook te kort om snelheid te maken op de toestellen. “We vernamen dat vele skater elders gingen skaten omdat ze hier niet meer terecht konden”, zegt Schepen van Jeugd, Kris Van Looveren (CD&V). “We hebben toen met de skaters samengezeten en met hen overleg gepleegd. In de mate van het mogelijke hebben we rekening gehouden met hun wensen.”

Het skatepark wordt 45 meter lang en 12 meter breed. Er zullen tien toestellen geplaatst worden waaronder een quarterpipe met platform, een pyramide met rail, een pyramide met handrail, een flat bank, een flat bank met platform, een streetspine en funboxen van 30 centimeter hoog. Het plein zal omringd worden door een muur waarop de skaters kunnen zitten maar ook sliden. Het hele project kost 90.000 euro en zal, tegen de lente van 2015, klaar zijn.

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio