Kunstenaar Koen Vanmechelen bouwt houten reus voor minister Schauvliege

Foto: BELGA

Kunstenaar Koen Vanmechelen bouwt houten reus voor minister Schauvliege

Print

Kunstenaar Koen Vanmechelen en de sociale werkplaats van Natuurpunt bouwen een vier meter grote reus uit kastanjehout, die woensdag 5 november 10.000 opdrachten voor het natuurbeleid zal overhandigen aan Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V), bevoegd voor Omgeving, Natuur en Landbouw, en Jan Peumans, voorzitter van het Vlaams Parlement.

Koen Vanmechelen is bekend van gigantische houten sculpturen, CosmoGolems genoemd, die een symbool van hoop en evolutie moeten zijn over de hele wereld. De sociale werkplaats van Natuurpunt zal zo een 4 meter hoge reus bouwen met natuurlijke materialen en twijgen.

In aanloop naar de verkiezingen verzamelde Natuurpunt bij burgers meer dan 10.000 opdrachten voor het natuurbeleid van de nieuwe regering. ‘Een duidelijk signaal dat de Vlaming wakker ligt van natuur op wandelafstand, van de toestand van bedreigde diersoorten en van zonevreemde bossen’, zegt Chris Steenwegen, directeur van Natuurpunt.

Op woensdag 5 november zal Natuurpunt de opdrachten overhandigen aan minister Joke Schauvliege. ‘Met de bevoegdheden Omgeving, Natuur en Landbouw beschikt ze niet alleen over een superportefeuille, maar draagt ze bijgevolg ook een enorme verantwoordelijkheid wat betreft het natuurbeleid in Vlaanderen.’

Na zijn optreden krijgt de CosmoGolem een tweede leven in het Kempens natuurgebied De Liereman. Hij moet daar ‘zijn boodschap van hoop op meer natuur blijven uitdragen’.

Voor de financiering (7.400 euro) van de houten reus doet Natuurpunt een beroep op crowdfunding.

.

Nu in het nieuws