Angst voor stroomuitval doet mensen gasvuurtjes en kacheltjes kopen

Foto: JHS

Angst voor stroomuitval doet mensen gasvuurtjes en kacheltjes kopen

Print
Bornem -

Als ons land komende winter met een elektriciteitstekort af te rekenen krijgt zal het licht eerst uitgaan in een groot deel van Klein-Brabant. En daar nemen mensen nu al volop hun voorzorgen. In de winkel van Benny De Wachter en zijn vrouw Christiane in Bornem bijvoorbeeld kunnen ze de vraag naar bijzetvuurtjes en kleine fornuizen op gas amper volgen.

“Al vanaf duidelijk werd dat Bornem en omgeving als eerste zou getroffen worden in geval van stroomschaarste, kregen we opvallend meer klanten over de vloer. De meeste mensen kopen kleine fornuizen die op gasflesjes werken. Fornuizen met twee bekken die eigenlijk worden gebruikt voor mensen die gaan kamperen of die iets willen bereiden in een visserschalet. De angst zit er duidelijk in dat men komende winter op bepaalde momenten geen koffie meer kan zetten of geen eten meer kan opwarmen”, zeggen Benny en Christiane van Huis De Wachter-Lauwers in de Nieuwe Kouterstraat.

“Maar ook de vraag naar bijzetvuurtjes op gas is enorm gestegen. Mensen hebben schrik dat ze in de kou gaan zitten en willen hun voorzorgen nemen. Vooral de iets oudere mensen nemen hun voorzorgen en komen iets kopen. Wij hebben zo’n boost alvast nog nooit gezien. Er zijn momenten geweest dat we tot zes gasfornuizen per dag verkochten.”

Lees meer vandaag in Gazet van Antwerpen, editie Mechelen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio