© LUMA

Aangenaam nazomerweekend in aantocht

Dan toch nog geen herfstweer. We mogen komend weekend opnieuw rekenen op aangenaam nazomerweer. De temperatuur kan oplopen tot 23 graden.

inke

Donderdag blijft het droog met flinke zonnige perioden. De matige westenwind krimpt later naar het zuidwesten. Het wordt maximaal 18 graden. ‘s Avonds en ‘s nachts zijn er eerst opklaringen, later neemt de bewolking toe over het noorden en midden van het land. Het kwik daalt tot 6 graden ten zuiden van Samber en Maas en tot 12 graden aan de kust.

Vrijdag blijft het vrijwel droog maar overwegend zwaarbewolkt. Vooral over de zuidoostelijke landshelft is er soms ook ruimte voor zon. Er staat een matige, aan zee een vrij krachtige zuidwestenwind. Later ruimt de wind naar het westen en neemt in sterkte af. De temperatuur schommelt tussen 16 graden in Hoog België en 19 graden elders.

Tijdens het weekend krijgen we aangenaam en droog nazomerweer met zon afgewisseld door wolkenvelden. In de nacht/ochtend is er kans op mist. De middagtemperatuur schommelt rond 20 graden maar zondag en maandag wordt het gemiddeld 23 graden. Dinsdag verschijnt er meer bewolking en dan is er ook kans op wat regen.

MEER OVER wetenschap