Geluidsschermen zorgen voor stillere Oude Vaartstraat

De bewoners van de Oelegemse Oude Vaartstraat krijgen eindelijk de geluidsschermen die hen al heel lang geleden werden beloofd. Vanaf maandag 29 september starten de werkzaamheden. Het verkeer op de E 34 snelweg moet in de richting van Antwerpen over twee versmalde rijstroken.

Sylvain Liekens

De bewoners die hun situatie vaak vergelijken met die van mensen die in de buurt van luchthaven wonen, kunnen mogelijk vanaf december 2014 beter slapen want dan moet de ingreep voltooid zijn. Het Agentschap wegen en verkeer voert de geluidsdempende werkzaamheden uit. Ter hoogte van de Oude Vaartstraat worden er naast de E 34 snelweg in de richting van Antwerpen over een lengte van 800 meter geluidsschermen geplaatst. Die zullen schommelen in hoogte van 3.5 tot 5 meter en zijn dertig centimeter dik Dat moet de geluidshinder die behoorlijk hoog was in de directe omgeving van de snelweg aanzienlijk verminderen.

De aannemer plaatst op zondag 28 september de tijdelijke wegsignalisatie en daardoor zal er tussen zondagavond 20 u en maandagochtend 5 u maar één rijstrook bruikbaar zijn voor het verkeer richting Antwerpen. Op maandag 29 september beginnen dan de werkzaamheden aan de schermen zelf en die moeten afgerond zijn tegen het begin van de kerstvakantie. Het werfverkeer gebruikt de pechstrook en die wordt daarom afgescheiden van de andere rijstroken.

Sylvain Liekens

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio