Fort 4 wordt mekka voor evenementen

De afbraak van de hangars in Fort 4 vordert zienderogen. Tegen het voorjaar 2015 moet de evenementenshelter klaar zijn. Foto: Joris Herregods

Fort 4 wordt mekka voor evenementen

Mortsel -

De gemeenteraad zette dinsdag het licht op groen voor het totaalplaatje van de nieuwe evenementenshelter in Fort 4. Voor de horecazaak in het Maske komt er een tweede oproep.

De afbraak van de oude hangars in Fort 4 vordert zienderogen. Bedoeling is dat hier tegen volgende lente een soort evenementenshelter herrijst naar het voorbeeld van Park Spoor Noord in Antwerpen. De gemeenteraad boog zich tijdens de jongste zitting over het gehele project, goed voor ongeveer 350.000 euro. Schepen Koen Dehaen (N-VA) meent dat alles klaar geraakt tegen het nieuwe zomerseizoen.

Over de concessie zelf is nog niet veel geweten. Dehaen: “De overeenkomst moeten we nog opmaken. Vermoedelijk wordt het iets voor drie, zes of negen jaar. Zodanig dat uitbaters wel degelijk hun investeringen er kunnen uithalen. In het voorjaar gebeurt dan de openbare oproep voor de betrekking van de zomerbar in de evenementenshelter, die toch weer een heleboel mogelijkheden biedt richting de beleving van ons Fort 4.”

(ssl)

Lees meer in Gazet van Antwerpen, editie Zuid.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio